بازی God of War یک سری محبوب و فوقالعاده جذاب در دنیای بازیهای ویدیویی محسوب میشه که داستان یک جنگجوی سرسخت به نام کریتوس رو روایت میکنه. این بازی یه دنیای فانتزی عمیق و پرجزئیات رو به بازیکن ارائه میده که ریشه در اساطیر یونان و بعداً اساطیر نورس (نوردیک) داره. حالا بیا بریم سراغ نقد و بررسی این بازی تا ببینیم چرا انقدر طرفدار داره و چی شده که هر کس یه بار سراغش رفته، دل کندن ازش براش سخت بوده.
اول از همه، باید به گرافیک و طراحی بصری بازی اشاره کنم؛ یه کلمه بخوام بگم، میشه گفت خفن! از همون لحظهی اول که وارد دنیای بازی میشی، حس میکنی وارد یه دنیای واقعی و پرجزئیات شدی. محیطها با دقت خیلی بالایی طراحی شدن و هر جایی که میری، یه منظره چشمنواز میبینی. یکی از ویژگیهای برجسته گاد آو وار اینه که هرچند مدت طولانی از عرضهاش گذشته، اما هنوز از نظر گرافیکی، رقابتی با بازیهای روز داره و اصلاً قدیمی نمیشه.
نکته جذاب دیگه در طراحی اینه که سازندهها برای ساخت محیطها و موجودات بازی از اساطیر نورس الهام گرفتن. از درختها و جنگلهای مهآلود گرفته تا غارهای تاریک و عجیب، همه و همه یه حس اساطیری و اسرارآمیز دارن. حتی کریتوس خودش هم با اون چهرهی جدی و تیپ خاصی که داره، به یه جورایی مثل یه شخصیت افسانهای و قدرتمند میمونه.
پیشنهاد ویژه : خرید اکانت قانونی God of War برای PS4 & PS5
اگه بخوایم در مورد داستان God of War صحبت کنیم، باید بهت بگم که اینجا همهچیز فراتر از یه داستان ساده است. گاد آو وار فقط یه بازی مبارزهای نیست؛ بلکه یه روایت عمیق و تأثیرگذار داره. داستان این بازی در دنیای جدید نورس جریان داره و کریتوس، بعد از حوادثی که در یونان براش اتفاق افتاد، حالا به دنبال آرامش در سرزمینهای شمالی (سرزمین وایکینگها) میگرده. اما همونطور که خودت حدس میزنی، آرامش برای یه جنگجو مثل کریتوس چیزیه که خیلی راحت به دست نمیاد.
این بازی بیشتر از هر چیزی به رابطهی کریتوس و پسرش آترئوس میپردازه. کریتوس یه پدر سختگیر و جدیه، اما تو عمق ماجرا میبینیم که عاشق پسرشه و میخواد اون رو از خطرها دور نگه داره. داستان به شیوهای تعریف شده که از همون اول تو رو درگیر میکنه و به مرور رابطه بین این دو شخصیت تکامل پیدا میکنه. میشه گفت این یکی از تأثیرگذارترین و زیباترین پدر-پسرهایی هست که توی بازیهای ویدیویی دیده شده.
حالا میرسیم به یکی از هیجانانگیزترین بخشهای بازی: مبارزات! اینجا دیگه خبری از مبارزههای ساده نیست و باید بگم گیمپلی بازی طوری طراحی شده که بتونی با هر ضربهای که میزنی، یه حس رضایت عجیبی بگیری. سلاح اصلی کریتوس، اون تبر معروفش هست به نام لوایتن که حسابی وزن داره و با هر پرتابش میتونی حس قدرت رو تجربه کنی. البته خودت هم میدونی که God of War فقط به یه تبر خلاصه نمیشه؛ هرچی بیشتر جلو بری، قابلیتها و سلاحهای جدیدی به دست میاری که هر کدوم یه استراتژی و سبک مبارزه خاص رو میطلبن.
اینکه بازی به بازیکن اجازه میده خودش استراتژیهای مختلفی رو تو مبارزهها امتحان کنه، از نقاط قوت گیمپلیه. باید گاهی اوقات با دقت بیشتر و روشهای دقیقتر وارد بشی، چون دشمنها هم خیلی زرنگان و با یه اشتباه کوچیک میتونن بهت حسابی ضربه بزنن. تنوع دشمنها هم یکی دیگه از نقاط قوت بازیه؛ با هیولاها و موجودات مختلفی روبهرو میشی که هر کدوم نقطه ضعفها و سبک حمله خاص خودشون رو دارن. این باعث میشه هیچوقت حس تکراری بودن بهت دست نده.
صداگذاری و موسیقی یکی از عناصریه که توی موفقیت گاد آو وار نقش بزرگی داشته. بری مککرری، آهنگساز این بازی، موسیقیهایی ساخته که همزمان هم هیجانانگیزه و هم حماسی. موسیقیها کاملاً با حال و هوای بازی همخوانی دارن و وقتی کریتوس و آترئوس در حال نبرد با یه غول بزرگ هستن، صدای کوبندهی موسیقی باعث میشه ضربان قلبت بره بالا! حتی وقتی توی یه صحنه آرومتر هستی و دارن دیالوگهای احساسی رد و بدل میکنن، موسیقی ملایمتر میشه و بهت کمک میکنه که بیشتر با احساساتشون همذاتپنداری کنی.
صداگذاری شخصیتها هم به بهترین شکل ممکن انجام شده. کریستوفر جاج که به جای کریتوس صداپیشگی میکنه، تونسته یه صدای جدی و پرقدرت به این شخصیت بده. صداپیشگی کریتوس یه جورایی حس سنگینی و تجربه رو منتقل میکنه؛ انگار که با یه جنگجوی کهنهکار و پر از درد و زخم طرفی. آترئوس هم با صداپیشگی بچهگونهاش کاملاً به عنوان یه پسر بچهای که تازه داره جهان رو میشناسه، حس کنجکاوی و معصومیت رو به خوبی منتقل میکنه.
بازی God of War به دلیل گستردگی دنیای بازی و تنوع در گیمپلی، یکی از اون بازیهاست که ارزش بازی مجدد بالایی داره.
حتی اگه یک بار هم بازی رو تموم کرده باشی، باز میتونی برگردی و تجربههای جدیدی داشته باشی. ماموریتهای جانبی و رازهای مخفی بازی طوری طراحی شدن که باعث میشن حس کنی چیزهای بیشتری برای کشف کردن وجود داره. این رازها و ماموریتهای جانبی نه تنها به ماجراجویی بازی اضافه میکنن، بلکه اطلاعات بیشتری از دنیای بازی و اسطورههای نورس بهت میدن.
از طرفی، وجود قابلیتها و مهارتهای متنوعی که تو بازی میتونی برای کریتوس و آترئوس باز کنی، باعث میشه هر بار که بازی رو دوباره شروع میکنی، یه سبک جدید از مبارزهها رو امتحان کنی. این یعنی حتی اگه یک بار تمومش کردی، باز هم دلایلی داری که دوباره به دنیای گاد آو وار برگردی و تجربههای تازهای کسب کنی.
البته بازی God of War هم مثل هر بازی دیگهای بیعیب نیست و جاهایی ممکنه یه کم اذیت کنه. یکی از مواردی که ممکنه تو بازی اذیت کنه، طولانی شدن بعضی از ماموریتهای جانبی و مراحل حاشیهایه که شاید بعد از مدتی خستهکننده بشه. این مراحل به اندازهی داستان اصلی بازی جذابیت ندارن و بیشتر برای کسانی که دنبال 100 درصد کردن بازی هستن، مناسبه.
از طرف دیگه، شاید برای بعضیها داستان کمی کُند پیش بره، مخصوصاً اگه به دنبال اکشن سریع باشن. بازی بیشتر روی داستان و ارتباط شخصیتها تمرکز داره و این ممکنه برای کسایی که طرفدار اکشن و هیجان مداوم هستن، یه کم خستهکننده بشه. با این حال، این موضوع کاملاً به سلیقهی خودت برمیگرده و برای خیلیها این ریتم آروم باعث میشه بیشتر از داستان لذت ببرن.
بیشتر ببینیم: نقد و بررسی تخصصی ویدیویی God of War 2018
در کل، بازی God of War یه شاهکار بینظیره که نه تنها طرفدارهای قدیمی کریتوس رو راضی نگه میداره، بلکه یه تجربه جدید و فوقالعاده برای نسل جدید بازیکنهاست. داستان عمیق، گرافیک خیرهکننده، صداگذاری قوی و گیمپلی چالشبرانگیز همگی دست به دست هم دادن تا این بازی رو به یکی از بهترینهای صنعت گیم تبدیل کنن. اگر هنوز این بازی رو تجربه نکردی، باید بگم یه ماجراجویی باحال و خاطرهانگیز رو از دست دادی.
0